Дали историята е това, което сме учили в учебниците? Не се ли повтаря в реалността антиутопията на Оруел "1984", в която специални екипи пренаписват историческите събития и представят нещата така, както иска "вътрешното ядро" - скритият управляващ елит?

Защо не учехме, че болшевизмът е наложен от една еврейска клика, "хванала за косите руския народ", според Чърчъл? Защо няма холокост за 66 милиона православни християни, избити от тази еврейска клика?

Защо не знаем, че едни и същи финансови магнати от Уолстрийт финансираха Троцки и Хитлер?

Не беше ли 11 септември 2001 г. акт, извършен от свръхелита за пренареждане на света?

Да се опитаме да си отговорим на тези и други подобни въпроси.

Как Израел заграби палестинските територии? ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 22 Ноември 2009 10:58

По време на израелската "война за независимост", с експулсирането на арабите-семити от родните им места, от земята, провъзгласена от самите евреи за "еврейска", ционистката държава предотврати възможността за завръщане на палестинците в бащините им огнища. Това откри невероятни простори пред нацисткото ръководство на Израел. През 1950 г. бе приет Законът за конфискация на изоставената собственост. Всеки, който отсъстваше от имотите си между 1 ноември 1947 г. и 1 сепрември 1948 г. и не живееше на контролираните от евреите територии, бе обявен за "изоставил собствеността си", а имуществото му бе прибирано от държавата Израел. Това е и приликата на този подход с участта на нашите бежанци от Югозападна България, наричана кой знае защо Егейска Македония и от Югоизточна България - Одринска Тракия. Отношението на гърци и турци е същото, каквото е на израелците към "децата на Аврам", палестинците.

Никой на този свят не повдига въпроса за тази официално узаконена кражба, оставила под открито небе стотици хиляди арабски граждани на Палестина. Процесът на конфискация засегна и онези палестинци, които останага в пределите на ционисткия "рай". "Щом веднъж имуществото бе обявено за принадлежащо на отсъстващ, това положение оставаше в сила, дори по-късно да се докажеше, че собствеността е класифицирана неправилно".

 Друга форма за ограбване на арабите бяха извънредните разпоредби за ползване на необработени земи. Земята, която през последните три години не бе обработвана, също се конфискуваще от държавата. Често земя, обработвана от палестинци, бе обявявана за "разположена близо до военна зона". По този начин арабите бяха възпрепятствани да влязат в нивите и градините си. Земята запустяваше. След три лета същата земя бе обявявана за "необработена" и бе конфискувана. Някои палестински земи, които официално бяха придобити по време на отоманското управление или при британския мандат, също бяха прибирани от израелската държава. А независимо от протеста на международната общност, през 1967 г. Израел формално анексира Източен Йерусалим и сирийските Голански възвишения. На тях се намира важен водоизточник, който днес принадлежи, макар напълно незаконно, на ционистите. През 1981 г. евреите обявиха Голан за "неотменна част от Израел".

Е, като знаете всички тези безчинства, отговорете си честно: учудват ли ви самоубийствените атентати, които отчаяни и манипулирани палестински младежи извършват в Израел?

откъс от "Сянката на Цион", Георги Ифандиев, изд. Юнион 21, 2006

Коментари
Добавяне на нов Търсене
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
Моля, въведете анти-спам кода, който виждате на картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Цитат на деня

Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.

Дж. КришнамуртиАнкета

Какво е мнението Ви за материалите в сайта?
 

Кой е тук?

В момента има 4 посетителя в сайта