Дали историята е това, което сме учили в учебниците? Не се ли повтаря в реалността антиутопията на Оруел "1984", в която специални екипи пренаписват историческите събития и представят нещата така, както иска "вътрешното ядро" - скритият управляващ елит?

Защо не учехме, че болшевизмът е наложен от една еврейска клика, "хванала за косите руския народ", според Чърчъл? Защо няма холокост за 66 милиона православни християни, избити от тази еврейска клика?

Защо не знаем, че едни и същи финансови магнати от Уолстрийт финансираха Троцки и Хитлер?

Не беше ли 11 септември 2001 г. акт, извършен от свръхелита за пренареждане на света?

Да се опитаме да си отговорим на тези и други подобни въпроси.

Роджър Уотърс призовава музикалния свят за бойкот на Израел ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 03 Септември 2013 07:56

Източник: dnevnik.bg

Отвореното писмо на Роджър Уотърс, в което той призовава за културен бойкот на Израел заради нарушаване на човешки права в хода на конфликта с Палестина, очаквано провокира смесени реакции и широки дискусии по темата.

Уотърс, който на 30 август гостува на Националния стадион с базирания на албума The Wall (1979) на Pink Floyd спектакъл, е убеден, че личностите в музикалната индустрия трябва да отменят концертите си в страната. Така те ще противопоставят на политиката на "еврейските окупатори" да изселват палестинското население от "собствената им територия".

"В момента сме на повратна точка в отношения между Израел и Палестина. И от двете страни има добри хора, които заслужават изход на затрудненото си положение. Всеки един заслужава свобода, справедливост и равни права", пише той в адресираното до "всички мои колеги в рокендрола" писмо. Музикантът критикува Стиви Уондър за решението му да пее на благотворително събитие с целта да се подпомогнат финансово израелските сили. "Нима не са достатъчни тези 4,3 млрд. долара, които ние, американските данъкоплатци, даваме всяка година? И всичко това след поредната акция в Газа...", пише роденият в британското село Грейт Букъм, но живеещ в Ню Йорк изпълнител.

Бившият член на Pink Floyd също така изразява подкрепа към цигуларя Найджъл Кенеди, който обвини Израел в политика на "апартейд" по време на концерт в "Роял Албърт хол". По време на изявата, която е включвала изпълнения на "Четирите сезона" на Вивалди, той е бил на сцената с музиканти от палестински произход. Изказванията му пък впоследствие са отрязани по време на излъчването на изявата по Би Би Си.

Роджър Уотърс отхвърли всички обвинения в антисемитизъм, но по-рано този месец и по друг повод. С отворено писмо от 1 август той опроверга критиките, че използва символа на Израел, Звездата на Давид, по време на концертите си. Тя е изписана на емблематичното надуваемо прасе редом до символите на другите основни религии, знака на американския долар и логата на "Шел" и "Макдоналдс". Тогава Уотърс отговори, че няма как символът да бъде разделен от политическата система на Израел, "която окупира и колонизира територията от 1967 г."

"Имам много близки приятели, които са евреи (...). Имам и двама внука, които обичам повече от себе си, а тяхната майка и моя доведена дъщеря е еврейка," пише Уотърс, който отхвърля и съмненията на нацизъм, като припомня, че загубата на неговия баща е станала по време на Втората световна война. Сред приятелите на семейството му са били и оцелели от Холокоста. "Още помня татуировките им".

Коментари
Добавяне на нов Търсене
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
Моля, въведете анти-спам кода, който виждате на картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."