Дали историята е това, което сме учили в учебниците? Не се ли повтаря в реалността антиутопията на Оруел "1984", в която специални екипи пренаписват историческите събития и представят нещата така, както иска "вътрешното ядро" - скритият управляващ елит?

Защо не учехме, че болшевизмът е наложен от една еврейска клика, "хванала за косите руския народ", според Чърчъл? Защо няма холокост за 66 милиона православни християни, избити от тази еврейска клика?

Защо не знаем, че едни и същи финансови магнати от Уолстрийт финансираха Троцки и Хитлер?

Не беше ли 11 септември 2001 г. акт, извършен от свръхелита за пренареждане на света?

Да се опитаме да си отговорим на тези и други подобни въпроси.

За приликите и разликите между Хитлер и Сталин ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 32
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 19 Март 2012 17:15

Знамето на Хитлер е червено.
И на Сталин е червено.
Хитлер е управлявал от името на работническата класа, партията на Хитлер се е казвала работническа.
И Сталин е управлявал от името на работническата класа, неговата система на властта официално се е наричала диктатура на пролетариата.
Хитлер е мразел демокрацията и се е борел с нея.
Сталин е мразел демокрацията и се е борел с нея.
Хитлер е строял социализъм.
И Сталин е строял социализъм.
Хитлер е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища за извращение.
И Сталин е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища - за отклонение от генералната линия.
Хитлер безпощадно е унищожавал съратниците си по партия, които са се отклонявали от правилния път - такива като Рьом и неговото обкръжение.
Сталин също безпощадно е унищожавал всички, които са се отклонявали от правилния път.
Хитлер е имал четиригодишен план.
Сталин - петгодишни.
При Хитлер една партия е била на власт, останалите - в затвора.
И при Сталин една партия е била на власт, останалите - в затвора.
При Хитлер партията е била над държавата, партийните вождове са управлявали страната.
И при Сталин партията е била над държавата, партийните вождове са управлявали страната.
При Хитлер конгресите на партията са били превърнати в грандиозни спектакли.
При Сталин - също.
Главните празници в империята на Сталин са били 1 май, 7-8 ноември.
В империята на Хитлер - 1 май, 8-9 ноември.
Хитлер е имал хитлерюгенд - млади хитлеристи.
Сталин е имал комсомол - млади сталинци.
Официално са наричали Хитлер фюрер, Хитлер - вожд. Извинете, Сталин е бил наричан вожд, а Хитлер - фюрер. В превод е едно и също.
Хитлер е обичал грандиозните съоръжения. Той е проектирал в Берлин да се изгради най-голямото здание в света - Домът за събрания. Куполът на зданието е с диаметър 250 метра. Главната зала е трябвало да побира 150-180 хиляди души.
И Сталин е обичал грандиозните съоръжения. Той е проектирал в Москва да се изгради най-голямото здание в света - Дворецът на съветите. Главната зала при Сталин е била по-малка, но пък цялото съоръжение е било много по-високо. Зданието с височина 400 метра е било един вид постамент, над който се е извисявала стометровата статуя на Ленин. Общата височина на съоръжението е 500 метра. Работата по проектите на Дома за събрания в Берлин и Двореца на съветите в Москва се извършва едновременно.
Хитлер е планирал да разруши Берлин до основи и на негово място да построи нов град от циклопични съоръжения.
Сталин е планирал да разруши Москва до основи и на негово място да построи нов град от циклопични съоръжения.
За Германия Хитлер е бил външен човек. Той е роден в Австрия и почти до момента, когато идва на власт, не е имал германско гражданство.
Сталин е бил външен човек за Русия. Той не е бил нито руснак, нито дори славянин.
Понякога, много рядко, Сталин е канел чуждестранни гости в своя кремълски апартамент и те са оставали потресени от скромността на обстановката: обикновена маса, шкаф, железен креват, войнишко одеяло.
Хитлер е наредил да публикуват в пресата снимка на неговото жилище. Светът е останал потресен от скромността на обстановката: обикновена маса, шкаф, железен креват, войнишко одеяло. Само че сивото одеяло на Сталин било на черни райенца, а Хитлеровото - на бели.
Същевременно на уединени места сред приказна природа Сталин е издигал доста уютни и добре защитени резиденции - крепости, които изобщо не са напомняли отшелническа килия.
И Хитлер на уединени места сред приказна природа е издигал непристъпни резиденции - крепости, не е жалел за тях нито гранит, нито мрамор. Тези резиденции изобщо не са напомняли отшелническа килия.
Любимата жена на Хитлер, Хели Раубал, е била 19 години по-млада от него.
Любимата жена на Сталин, Надежда Алилуева, е била 22 години по-млада от него.
Хели Раубал се самоубива.
Надежда Алилуева - също.
Хели Раубал се застрелва с пистолета на Хитлер.
Надежда Алилуева - с пистолета на Сталин.
Обстоятелствата около смъртта на Хели Раубал са загадъчни. Съществува версия, че я е убил Хитлер.
Обстоятелствата около смъртта на Надежда Алилуева са загадъчни. Съществува версия, че я е убил Сталин.
Хитлер е говорел едно, а е вършел друго. Както и Сталин.
Хитлер е започнал да управлява под лозунга „Германия иска мир". След това завзема половината Европа.
Сталин се е борел за „колективна безопасност" в Европа, не е жалел за това нито сили, нито средства. След това е завзел половината Европа.
Хитлер е имал Гестапо.
Сталин - НКВД (Народен комисариат по вътрешните работи - Б. пр.).
Хитлер е имал Освиенцим, Бухенвалд, Дахау. Сталин - ГУЛАГ.
Хитлер - Бабий Яр. Сталин - Катин.
Хитлер е изтребвал хората с милиони. И Сталин - с милиони.
Хитлер не се е окичвал с ордени, и Сталин не се е окичвал.
Хитлер е ходел с полувоенна униформа без отличителни знаци.
И Сталин - с полувоенна униформа без отличителни знаци. Ще ми възразят, че после Сталин е бил привлечен от воинските звания, от маршалските лампази и златните еполети. Така е. Но Сталин си е присъдил званието маршал през 1943 година след победата край Сталинград, когато е станало окончателно ясно, че Хитлер е загубил войната. В момента на присъждането на званието маршал Сталин е бил на 63 години. Маршалската униформа облича за пръв път по време на Техеранската конференция, когато се е срещнал с Рузвелт и Чърчил. В случая ние не можем да сравняваме Хитлер и Сталин просто защото Хитлер не е доживял нито до такава възраст, нито до такива срещи, нито до такива победи.
А в останалото всичко съвпада. Сталин е без брада, но с прочути мустаци. Хитлер е без брада, но с прочути мустаци.
Къде тогава е разликата?
Разликата е във формата на мустаците.
Има разлика и в това, че светът смяташе действията на Хитлер за огромни злодеяния. А действията на Сталин - за борба за мир и прогрес.
Светът ненавиждаше Хитлер и съчувстваше на Сталин.
Хитлер е завзел половината Европа и целият останал свят му е обявил война. Сталин е завзел половината Европа и целият свят го е приветствал.
За да не може Хитлер да удържи завзетите европейски страни, Западът е потапял германски кораби, бомбардирал е германски градове, а после е стоварил на Европейския континент свръхмощна армия.
А за да успее Сталин да завземе и удържи другата половина от Европа, Западът е подарил на Сталин стотици бойни кораби, хиляди бойни самолети и танкове, стотици хиляди най-добри в света военни автомобили, милиони тонове първокачествено гориво, боеприпаси, продоволствие и пр., и пр.
Но как е станало така, че Сталин е загубил войната, която е подготвял цял живот? Защо включването на Съветския съюз във Втората световна война през август 1939 година е било толкова бляскаво, а краят - толкова печален? Защо Втората световна война е завършила за Съветския съюз с така наречената „велика победа", която се е оказала по-лоша от всяко поражение?

Предговор към книгата "Разгромът" на Виктор Суворов

 

Коментари
Добавяне на нов Търсене
kiril  - konslager   |15-06-2012 11:22:20
ne trqbva da obvinqvate xitler takiva sa bili vremenata v dale4nata 1945 godina vsi4ki sa bili protiv konslagrrat ilim tui nare4enoto vul4ata barloganone e 4esno da badete tolkovagrubi kam nacistite te sa6o sa xora kato vsi4ki
коко 007  - холокост   |11-11-2013 09:46:10
ПО БРОЯ НА ЖЕРТВИТЕ НА СТАЛИН СА МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ ХИТЛЕР.АКО НЕ БЯХА ЖЕРТВИ ЕВРЕТЕ,А ДРУГ ЕТНОС ,НЯМАШЕ ДА СЕ НАРИЧА ХОЛОКОСТ,.ТЕ СИ ГО КАЗАХА.СТАЛИНОВИТЕ ЖЕРТВИ.АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД НЕ СЕ СПОМЕНАВАТ КАТО ХОЛОКОСТ.ПРОДАЖНИТЕ ИСТОРИЦИ НАРИЧАТ ХИТЛЕР-ЗЛОДЕИ,СТАЛИН ГЕНИАЛЕН МИРОТВОРЕЦ.
аненербе  - поредната манирулация...   |20-04-2015 12:39:33
Само един факт за лъжливото ви твърдение, Войната е обявена от световното еврейство срещу Хитлер още с идването му на власт през 1933 г. и вие платени манипуланти добре знаете това..., но за всяка лъжа има и край...и на тази ще дойде!
Илиян Минев  - ГНУСНА ПРОПАГАНДА!   |06-05-2015 11:20:50
Тая статия е гнусна еврейска пропаганда! Който иска да стигне до истината и има топките да го направи, да изгледа това - https://www.youtube.com/watch?v=Vnu5uW9No8g
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
Моля, въведете анти-спам кода, който виждате на картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Цитат на деня

Аз знам стотици начини да изкарам руската мечка от бърлогата й, но не знам нито един начин да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка.

Ото Фон БисмаркАнкета

Какво е мнението Ви за материалите в сайта?
 

Кой е тук?

В момента има 8 посетителя в сайта