Дали историята е това, което сме учили в учебниците? Не се ли повтаря в реалността антиутопията на Оруел "1984", в която специални екипи пренаписват историческите събития и представят нещата така, както иска "вътрешното ядро" - скритият управляващ елит?

Защо не учехме, че болшевизмът е наложен от една еврейска клика, "хванала за косите руския народ", според Чърчъл? Защо няма холокост за 66 милиона православни християни, избити от тази еврейска клика?

Защо не знаем, че едни и същи финансови магнати от Уолстрийт финансираха Троцки и Хитлер?

Не беше ли 11 септември 2001 г. акт, извършен от свръхелита за пренареждане на света?

Да се опитаме да си отговорим на тези и други подобни въпроси.

За вакуума ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 03 Ноември 2010 22:18

Откъс от книгата "Гестапо - Мюлер: вербовъчни разговори" от Грегъри Дъглас, изд. Атика, 2008 г.
Разговорите са проведени в Швейцария през 1948 г.
Легенда:
"С" - събеседници: агенти на току що създаденото ЦРУ;
"М" - Хайнрих Мюлер: всесилният шeф на тайната държавна полиция на Третия Райх - Гестапо (Geheime Staatspolizei).

 М. ... Знаете ли, затворническите лагери бяха претъпкани с най-различни хора, не само с евреи и противници на Хитлер. Какви ли нямаше между затворниците, като се започне с комунистите, извратените, професионалните престъпници и се свърши с религиозните фанатици, лицата, лишени от гражданство, скитници, безделници и прочие. Нали от факта, че някой се е намирал в лагера, не следва, че от него трябва да се прави светец и ако още не сте се убедили в това, съм сигурен, че ви предстои. Не бива отрепките да се превръщат в светии. Защо просто не поканите всички затворници в Съединените щати и не им осигурите държавни длъжности? След няколко месеца повечето от тях ще се качат на кораба и ще се върнат в Бремен, а вие ще трябва да направите дезинфекция в техните кабинети.
С. Знам, че имаме подобни проблеми, и искаме да получим достъп до вашите документи, за да им сложим край.
М. Огромен поток от тези нищожества се засили към вашата страна, използвайки, както ми се струва, своето затворничество като своеобразна морална виза. Наистина нямам такива документи, защото лагерната система не беше под мой контрол, но мисля, че може да се проверят имената по съдебните отчети и списъците на осъдените, до които имам достъп. Повярвайте, подобни хора не са потребни на вашата страна. Да оставим евреите настрана, понеже по-голяма част от служебното си време съм изразходвал, за да затварям подобни типове, изгонвайки ги от обществото. Имам предвид престъпниците, дегенератите, комунистите и антиобществено настроените хора. Видях с очите си каква ужасна вреда могат да причинят тези твари на едно добре организирано общество. През имперския период законите, естествено, бяха по-сурови, но германският народ не правеше безредици, не хленчеше и не призоваваше към гражданско неподчинение. Когато през 1918 г. настъпи крахът, всички тези твари наизскочиха от дупките си и плъзнаха по улиците. В големите градове се появиха танцувални барове за хомосексуалисти и лесбийки, започнаха да се разпространяват извращения и порнография, увеличи се употребата на наркотици, навсякъде се извършваха тежки престъпления, дори в малките градчета и селата. Професионалните комунистически агитатори, повечето от които чужденци, мътеха главите на низшите класи и ги подстрекаваха към открит метеж против социалната система, която, както те чувстваха, може да ги лиши от заслужената награда.
 С. В какъв смисъл награда?
М. Във всяко общество има хора, които могат да създават и създават, и докато нацията е стабилна, останалите хора също се стремят да са в крак с тях - да работят добре и да изхранват семейството или да влязат в университета и да получат добро образование. Повечето от недоволните са неуспели интелектуалци или по-точно, псевдоинтелектуалци. Дълбоко в душата си знаят или се досещат, че нищо не представляват. Нищо не могат да създадат... не умеят нито да рисуват, нито да пишат стихове или песни, нищо такова, че да бъдат забелязани. Онова, което правят, е с ниско качество и не се търси на свободния пазар. За това говори и Паскал.
С. Къде?
М. В тъжния си трактат "Мисли". Доколкото си спомням, говори, че хората биха искали да бъдат велики, но знаят, че са нищожни, биха искали да са щастливи, но знаят, че са жалки, биха искали да са съвършени, но разбират, че са пълни с недостатъци, и биха искали да се ползват с уважението и любовта на другите, но знаят, че пороците им заслужават само презрение. Предполагам, че смисълът на този пасаж е такъв. Освен това там се говори, че такива хора биват обзети от злоба и ненавист към онези истини, които ясно показват тяхното несъвършенство. Подобен човек става комунист или либерал, както ги наричат в Англия. Разбира, че само като докара всички хора до общо посредствено състояние, може да се почувства ако не по-горе, то поне наравно с тях. Такива хора не са способни за съзидание и творчество, те само могат да разрушават изграденото от другите. Можете да ги откриете в академичния свят, където се задавят от омраза към онова, на което ги учат и което не могат да създадат, или в профсъюзите, където проклинат човека, построил завод, нещо, което не са в състояние да направят. И ако дойдат на власт, само разрушават всичко, до което се докосват. Знам, че имате много такива във вашата страна, мнозина са родени там, но много повече подобни са избягали от Европа. Имам пряк опит в работата с тях, а вие нямате. Прогонете ги от страната си, докато не са окаяли всичко наоколо. Започват с искането да признаете идеята, че всички хора са равни и че всеки човек трябва да бъде равен... но не по-висок... от съседа си. В математиката това се нарича общ знаменател. След това тия ненужни интелектуалци искат всички хора да бъдат равни, а те, разбира се, да станат естествени лидери на народните маси вследствие на умственото си превъзходство. Започват да манипулират масите, към които благоволяват да се обърнат със заповед да свалят съществуващото правителство и да поставят на негово място самите тях. И тиранията на пазара, която е малко или много естествена, се сменя с тиранията на интелектуалците-неудачници, които са убедени, че само те са прави и искат да накарат всеки, който не е толкова блестящ, да им се кланя като на глинени идоли. Мога да изложа и съображенията си за Бога. В каквото и да вярвате, трябва да кажа, че без Бог или солиден морален стожер обществото бързо ще се разпадне на отделни фракции, всяка от които ще се стреми да заеме пустеещия стол. Когато разрушавате или унищожавате авторитета на главната морална опора, оставяте след себе си вакуум. А какво можете да кажете за вакуума?
С. Че природата не търпи празно пространство, естествено...
М. И нещо го запълва. Пазете се от човек, който иска да стане Бог.
С.
Не се ли отнася за Хитлер?
М. Имах предвид Ленин, но като че ли в известен смисъл е приложимо за Хитлер. Макар и в друг смисъл да не е.  След 1918 г. в Германия възникна социален, политически и морален хаос. Повечето от хората искат единствено мир и покой, така че разсъждават само как да се уредят в живота и да подобрят благосъстоянието си. По времето на Ваймарската република чувството за принадлежност към обществото беше изгубено, както и вярата в постигане на успех чрез честен труд. Тогава навсякъде цареше продажност, порок и престъпност и това, което Хитлер направи, беше да покаже на угнетените от поражението и дори на изплашените маси, че още са се запазили някакви ценности и че все пак те могат да възстановят известен морален ред в живота си. За разлика от Сталин, който управлява, държейки народа в страх, Хитлер никога не изпускаше от погледа желанията на народа и винаги ги вземаше под внимание. Ето ние с вас преди няколко минути говорихме за Фон Гален. Хитлер беше явно разярен, че някой се е осмелил публично да предизвика авторитета му, но ясно виждаше, че ако предприеме нещо против епископа, това много ще го изложи в очите на немския народ.
С. Но евреите?
М. В Германия повечето хора се отнасяха твърде благосклонно към идеята евреите да бъдат прогонени извън страната. Да не се прави касапница по улиците, а да бъдат принудени да напуснат германското общество. В този смисъл Хитлер само отговори на желанието на народа. От друга страна, той беше интелектуален антисемит, тоест обличаше своята нелюбов към евреите в интелектуални формули. Без съмнение за него не представляваше проблем да настрои народните маси срещу тях. Смятам, че правосъдието извърши голяма грешка, защото след нас идват поколения, на които ще се наложи да изслушат безкрайния поток еврейски жалби и още дълго, след погребването на последния член на партията, неговите деца, внуците и правнуците ще бъдат принудени да се оправдават и разкайват. В това се крие опасността за евреите: в края на краищата немците ще се изморят от постоянните обвинения във военни престъпления, създаване на лагери на смъртта и други подобни и просто ще обърнат гръб на своите обвинители. И докъде ще доведе това? До насилие ли? Не, до равнодушие, което е къде по-лошо.
С. От историческа гледна точка съм съгласен с вас, но на днешна Германия все още се налага да плаща за събитията, свързани е Третия райх.
М. Съвсем вярно. И на Съветите също ще се наложи най-накрая да платят за значително по-големите ужаси, които навлякоха на собствения си народ. И това никога няма да свърши, нали така?
С. Помня как излагахте възгледите си.
М. Съгласен ли сте с тях?
С. Моята мисия не е да съм съгласен или не с вас. Просто имам някакъв списък с въпроси, които трябва да ви задам. Нашият разговор, който сега се записва, безспорно е интересен и много често провокационен, но всяко нещо си има място, генерале.
М. Смятате, че ви провокирам?
С. Смятам, разбира се. И ви доставя голямо удоволствие да ме засягате. Бих искал да знам защо го правите.
М. За да ви покажа, че и вие сте виновни затова, в което ме обвинявате.
С. Виновни в какво?
М. В непредпазливост. Аз преживях стабилността на кайзеровия период, ударите на най-значимата война, крушението на цялото ми общество, революцията и уличната касапница, която винаги е била тяхното неизбежно следствие, политическата реакция, войните, катастрофалните бомбандировки и масовите убийства. А вие само наблюдавахте всичко това от ситата си, незаинтересована страна. Всяко правителство оправдава действията си пред историята и своя народ с помощта на пропагандата. Вие имате вашата пропаганда, ние - нашата. Вие наблюдавате всичко отстрани: щом го има писано в книгите, значи трябва да е истина. Защото ето го на тази страница. По време на войната пре 1914 г. немците се занимаваха с промишлено преработване на труповете и зачукваха с гвоздеи бебета на стената. Това трябва да е истина, защото така казват британците. От друга страна, вие ликвидирахте всичките си цветнокожи и изразходвахте немалко време, за да избесите чернилките по дърветата. После, има и евреи, които, както е известно на всички, убиват християнските бебета и ги ядат по време на религиозните си ритуали. Какви други безсмислици можем да изредим тук? Работническо-селски рай ли? Благата на комунизма? Ленин възкресява мъртвите и ходи по водата за радост на поколение слабоумни университетски професори и бездарни поети? А какво ще кажете за британците, които убиват ирландци? Или белгийците, които внедриха цивилизацията сред негрите в Конго с бич и картечен огън? А ще си спомните ли за арменците, толкова измъчвани от турците? И вижте какво още трябва да се вземе под внимание. Британците в Южна Африка изтребваха бялото население (става дума за бурите - б.р.) в най-първите концентрационни лагери. Сега, когато не съм на служба в полицията, мога да извлека някаква полза от свободното си време и да се огледам - там, откъдето съм дошъл, за да се опитам да огледам всичко с погледа на орела, кръжащ над земята, а не на червея, който се рови в нея.

Коментари
Добавяне на нов Търсене
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
Моля, въведете анти-спам кода, който виждате на картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Цитат на деня

Когато силата на любовта победи любовта към силата, светът ще познае мира.

Джими ХендриксАнкета

Какво е мнението Ви за материалите в сайта?
 

Кой е тук?

В момента има 11 посетителя в сайта