Дали историята е това, което сме учили в учебниците? Не се ли повтаря в реалността антиутопията на Оруел "1984", в която специални екипи пренаписват историческите събития и представят нещата така, както иска "вътрешното ядро" - скритият управляващ елит?

Защо не учехме, че болшевизмът е наложен от една еврейска клика, "хванала за косите руския народ", според Чърчъл? Защо няма холокост за 66 милиона православни християни, избити от тази еврейска клика?

Защо не знаем, че едни и същи финансови магнати от Уолстрийт финансираха Троцки и Хитлер?

Не беше ли 11 септември 2001 г. акт, извършен от свръхелита за пренареждане на света?

Да се опитаме да си отговорим на тези и други подобни въпроси.

Относно лекарската дейност в концлагерите ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 30 Юни 2009 11:13

 

Главно административно - стопанско управление на СС
Отдел D - концентрационни лагери
D II/Az: 14h(kl) 12.42 Kg/Wy Ораниенбург, 28.12.1942

Относно лекарската дейност в концлагерите
Основания - няма
Приложения: 1

С Е К Р Е Т Н О !

До главните лекари на концлагерите Дахау, Заксенхаузен, Бухенвалд, Нойенгаме, Освиенцим, Равенсбрюк, Флосенбюрг, Люблин, Щутхоф, Грос-Розен, Нидерхаген, Нацвайлер, Хинцерт, Моринген Херцог, Маутхаузен.

К о п и я :  Д о   к о м е н д а н т и т е   н а   л а г е р и т е

Приложен изпраща ви се за сведение списък с броя на постъпилите и напусналите от всички концлагери. От него става ясно, че от 136 000 постъпили около 70 000 са били отписани поради смърт. При такава висока смъртност броят на концлагеристите никога няма да може да достигне контролното число, определено от райхсфюрера. Главните лагерни лекари трябва да използват всички средства, с които разполагат, за да намалят съществено смъртността в отделните лагери. Най-добър лекар в концлагера е не този, който вярва, че трябва да се отличи със своята неуместна жестокост, а този, който поддържа работоспособността на колкото се може по-високо равнище чрез медицинско обслужване и преместване от едно работно място на друго.

Лагерните лекари са длъжни да контролират по-строго, отколкото досега, храната на концлагеристите и в споразумение с администрацията да правят предложения до комендантите на лагерите за подобряването й. Тези предложения обаче обаче не бива да остават само на книга, а лагерните лекари трябва редовно да проверяват изпълнението им. Освен това лагерните лекари трябва да се грижат по възможност да се подобрят трудовите условия на отделните работни места. За тази цел е необходимо лагерните лекари да се запознаят лично на самото място с трудовите условия на работните места. Райхсфюрерът СС заповяда смъртността непременно да бъде намалена. Поради тази причина горното е задължително и за взетите мерки трябва да се докладва всеки месец на началника на отдел D III. Първият отчет да се представи на 1 февруари 1943 г.

 

Бригадефюрер СС и генерал-майор от войските на СС

/подпис/

Коментари
Добавяне на нов Търсене
Az pomnia  - :-)   |25-03-2011 02:52:28
Ako moze da ni kazete kakvo vkliuchva termina "selekcia" i termina "miusiulmanin"...

I ako moze da ni raziasnite kakva informacia vkliuchva lagernia nomer, tatuiran na lagernicite...

Iziasnete ako moze vyprosa s medicinskia pregled pri priemaneto na novi lagernici... naprimer kyde otivat decata sled tozi pregled. ;-)
Иво   |12-05-2011 03:09:21
1. Във всички въпроси казваш "ако може". Да, може, но струва пари.
2. Ти на колко години си, че "помниш"? И след като "помниш", защо задаваш глупави въпроси?
3. Всъщност, защо не пишеш на кирилица бе, цървул?
luca  - do pomne6tia   |26-12-2011 18:30:23
vsushnost kakvo pomni6...?
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
Моля, въведете анти-спам кода, който виждате на картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Цитат на деня

Аз вярвам, че банковите институции са много по-опасни от армиите. Ако американският народ позволи на частните банки да контролират пускането на пари в обръщение, с разрастването си банките и корпорациите ще лишат хората от тяхната собственост, докато техните деца се събудят бездомници в континет, който техните бащи са завладели.

Томас Джеферсън 1743- 1826Анкета

Какво е мнението Ви за материалите в сайта?
 

Кой е тук?

В момента има 3 посетителя в сайта