Дали историята е това, което сме учили в учебниците? Не се ли повтаря в реалността антиутопията на Оруел "1984", в която специални екипи пренаписват историческите събития и представят нещата така, както иска "вътрешното ядро" - скритият управляващ елит?

Защо не учехме, че болшевизмът е наложен от една еврейска клика, "хванала за косите руския народ", според Чърчъл? Защо няма холокост за 66 милиона православни християни, избити от тази еврейска клика?

Защо не знаем, че едни и същи финансови магнати от Уолстрийт финансираха Троцки и Хитлер?

Не беше ли 11 септември 2001 г. акт, извършен от свръхелита за пренареждане на света?

Да се опитаме да си отговорим на тези и други подобни въпроси.

Рекламата ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 9
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 06 Януари 2010 18:19


През индустрията "реклама" за 2002 г. са минали 1.7 трлн. долара. За последното десетилетие настъпи бум на парите, давани за пропаганда на стоки и марки. При това най-голям дял има телевизионната реклама - в някои страни делът на тв рекламата надминава 50%. Все по-малък е делът на рекламата в печата, тъй като намаляват хората, които четат. Глобалният свят се превръща в сборище от интелектуални ленивци, които дъвчат пред телевизорите и мозъците им се промиват от кретенски реклами, показващи как всички проблеми на живота ти се решават, ако купиш прах за пране с мелодичната еврейска марка "Ариел".

Има доста изследвания на сериозни учени, които сочат, че въздействието на рекламата има подсъзнателен характер, то е на базата на внушенията, които се правят в религиозните секти. Друг извод, направен от трезвомислещи хора, е фактът, че големите корпорации от рода на "Проктър енд Гембъл", които имат ресурси от милиарди долари влияят върху научните открития така, че да не се дава гласност на иновации, на начини, по които може евтино и просто да се почисти нещо по нехимически начин - без да се замърсява околната среда. Това среща силната съпротива на корпорациите, защото удря по печалбите им. Същото се отнася и за енергийните източници извън петрола. Такива изследвания веднага се затулват от петролните фирми, за да не изместят тяхната финансова мощ и политическа власт. Представете си какво ще стане с корпорации като "Тексако" например, ако се въведе масово в света енергийно захранване с източник слънчева или друг вид космическа енергия. Това означава край на американското надмощие, на военната инвазия в Близкия Изток и Средна Азия от страна на САЩ, обезмисля цялата им пропаганда за "борба с тероризма" и най-вече - би показало на света, че американската икономика е с фалшив рейтинг, че доларът е без покритие и че ако не е експанзията на САЩ и ограбването на световните богатства от тяхна страна, те рухват икономически за броени седмици.
За информация: слънчевата енергия, която достига до Земята, е приблизително 1  киловат на квадратен метър. Сегашните технически средства позволяват преобразуването и използването на 15% от нея, т.е. - 150 вата от квадратен метър. Това е напълно достатъчно да задоволи енергийните нужди на световната индустрия и на населението.

Затова корпорациите няма да позволят никакви иновации в енергетиката, фармацевтиката и храненето. Никакви заместници на все по-скъпите лекарства с природни и евтини начини на лечение, каквито съществуват от хилядолетия. Това е смърт на световната олигархия, защото премахва зависимостта на световното население от нея. Днешната гигантска фармацевтична индустрия се гради върху стремежа да има повече и по-разнообразни болести, а не на премахването им. "Основата на индустрията е възможността да се патентоват нови синтетични лекарства, които са насочени само срещу симптомите, а не срещу причинителя на болестите. Непрекъснатото съществуване на болестите и тяхното разпространение е предварително условие за по-нататъшен растеж на тази промишленост" - пише д-р Матиас Рат. Припомнете си непрекъснатите реклами на нови и нови лекарства с различни имена, които до един  "съдържат ммноого парацетамол", т.е. аналгин. Това ли е универсалното лекарство?

Вижте интересен и много показателен откъс от филма "Кейт и Леополд", отнасящ се до рекламите. За тези, които не са гледали филма: Леополд идва от миналото (от преди 200 години) в наши дни и по стечение на обстоятелствата и под въздействие на Кейт се съгласява да участва в реклама на масло.

 

 

в статията са изпозлвани материали от книгата "Властта на мамона", В. Сидеров, изд. Бумеранг БГ, 2004 г.

 

Коментари
Добавяне на нов Търсене
Деница  - Парите...   |17-06-2010 02:20:50
Това е моделът на кола, захранвана от вятърна и соларна енергия, с опция и за електрическо захранване. Странно е как още в самото заглавие на продукта е се казва: " Solar car charges self (and it's too ugly to steal)" или "Соларна кола, която се самозахранва (и е преклено грозна, за да бъде открадната)". Инетересна реклама на продукт, дори в самия текст се споменава как ще Ви се присмиват ако Ви видят да управлявате това превозно средство... Интересно, аз си мислех, че целта е този продукт да започне да се продава... Явно, прозводителите на петрол нямат изгода да се състезават с такъв тип коли... Интересен е факта, че ако се хвърли повече труд и мисъл, моделът може да се подобри и да привлече голям брой почитатели.

Но все пак нас ни интересува как изглеждаме, а не, че можем караме превозно средство без да похарчим и лев. Ако някой Ви се похвали, че кара кола без да похарчи и стотинка за бензин и поддръжка, дали бихте се замислили върху такава покупка...
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
Моля, въведете анти-спам кода, който виждате на картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."